![Osso buco i stegeso En stegeso, eller römertopf, er blevet populær at lave retter i, hvilket er naturligt, da stegesoen holder på smagen, og gør denne ret med kalveskank mør og lækker og lige til at sætte tænderne i](/images/articles/s2/2015/4/23/osso-buco-i-stegeso.jpg)
4 tykke skiver kalveskank
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk tomatpure
4-6 tomater
2 ½ dl bouillon
2 dl hvidvin
½ tsk rosmarin
½ tsk basilikum
hvedemel
smør
Læg stegesoen (Römertopf) i vand 1 time før brug.
Gnid skiverne af kalveskanken med salt og peber og læg dem i stegesoen.
Pres hvidløgssaft over kødstykkerne.
Tilsæt tomatpure, flåede tomater, bouillon og rosmarin og basilikum.
Steg osso buco i ca. 2 ¼ time ved 200ºC.
I de sidste 10 minutter koges hvidvinen med.
Serveres med løse ris.