175 g havre- eller hvedekiks 
50 g smør 
 
Fyld: 
5 dl kvark 
saften af 1 citron 
1 dåse abrikoser (100 g evt. ferskner) 
1 ½ dl sukker 
1 tsk vaniljesukker 
3 dl piskefløde 
10 blade husblas 
 
Pynt: 1 dåse abrikoser 
Gelé: 
3 blade husblas 
2 ½ dl saft fra abrikoserne 
Springform diameter ca. 20 cm og bagepapir 
  
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
Findel kiksene og bland dem med smeltet smør. 
Foer springformen med bagepapir. 
Kom kikseblandingen i springformen. 
Pres blandingen til et godt, fast lag. 
Rør kvark med citronsaft. 
Hæld væden fra den ene dåse abrikoser. 
Skær dem i små stykker. 
Bland stykkerne med kvarken. 
Smag til med sukker og vaniljesukker. 
Vrid husblasen. 
Smelt den i ½ dl frugtsaft. 
Rør det i kvarkblandingen. 
Pisk fløden, vend den i og hæld over kikseblandingen. 
Sæt formen i køleskabet i ca. 2 timer. 
Til geleen lægges husblasen i koldt vand ca 10 minutter. 
Læg abrikoserne med den buede side opad på kvarkkagen. 
Vrid husblasen og smelt den i ½ dl frugtsaft. 
Resten af saften tilsættes og hældes over tærten, når saften begynder at stivne. 
Stil kagen koldt (helst ikke mindre end 8 timer), inden den serveres.