Dej: 
200 g smør 
175 g sukker 
2 æg 
125 g hvedemel 
125 g mandler 
Sukkerlage: 
5 dl vand 
200 g sukker 
1 stang vanilje 
4-6 pærer enten friske el.  syltede
Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vaniljestang i kog.  
Kom de halve pærer i, nogle stykker ad gangen, lad dem koge knap møre. 
Lad pærerne afkøle i lagen. Rør sukker og smør sammen. 
Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd. 
Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i. Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ovnfast fad. Fordel dejen over. 
Bag kagen ca 30 min ved 175°C. 
Kagen nydes lun el.  kold med flødeskum. Kan også bages med æbler.