Tærte: 
75 g sukker 
2 æggeblommer 
1 ½ dl sødmælk 
1 ½ dl piskefløde 
1 stor moden pære 
2 dl vand 
50 g sukker 
1 tsk vaniljesukker 
100 g marcipan 
25 g chokolade 
 
Brombærpurée: 
150 g brombær 
½ dl vand 
50 g flormelis 
1 spsk Maizenamel
  
Tærte: 
Mælk, fløde og halvdelen af sukkeret koges op under omrøring og afkøles. 
Resten af sukkeret og æggeblommerne opvarmes under omrøring - må 
endelig ikke koge. 
Denne masse piskes hvid med elpisker.
Når fløden er lillefingervarm, hældes den, forsigtigt, lidt ad gangen over i æggemassen. 
Det hele piskes nu grundigt. 
Massen afkøles og stilles i fryseren. 
Røres jævnligt for at undgå krystallisering.
Pæren skrælles og kernehuset fjernes. 
Pæren skæres i små tern og koges nu i vand tilsat sukker og vaniljesukker. 
Pæren koges ca. 10 minutter, eller til den er mør. 
Afkøles i lagen. 
Derpå tages de op af lagen og fryses.
Inden ismassen er færdigfrosset vendes de frosne pæretern i.
Marcipanen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. 
Derefter pensles med smeltet chokolade. 
Når chokoladen er stivnet, hældes pæreismassen over og tærten fryses 
færdig i fryseren. 
Inden servering tages tærten ud af fryseren, ca. 10 min. inden brugen.
   
Brombærpurée: 
Til brombærpuréen koges brombærrene med vandet ca. 5 minutter. 
Sigt puréen og kog dem ca. 5 minutter med sukkeret. 
Smag puréen til og jævn den med Maizenaenmel udrørt i lidt koldt vand.