¾ dl mælk 
45 g havregryn 
1 æg 
30 g finthakkede mandler 
15 g hvedemel 
15 Atwel eller 30 g sukker 
½ tsk bagepulver 
sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er 
2-3 pærer (ca. 300 g) 
Lun mælken og hæld den over havregrynene. 
Lad dem trække i 30 min. 
Ægget piskes og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning. 
De udblødte havregryn røres i æggemassen. 
Hvedemel, bagepulver og de hakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel. 
Pærerne skrælles og skæres i både. 
En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen. 
Dejen fordeles over pærerne. 
Tærten bages i en 180ºC varm ovn i ca. 30 min.