Tærtebund af mørdej 
250 g linsedej (se opskrift) 
3 modne Wllliams pærer 
80 g kogechokolade, revet 
20 g bittert cacaopulver 
1 æg 
10 cl cremefraiche (18%) 
40 g sukker 
En tærteform på 24-25 cm i diameter 
Det bitre cacaopulver indeholder slet ikke noget sukker. 
Rul dejen ud på et bord, som er drysset med hvedemel. 
Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel. 
Sættes i køleskabet i 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200ºC. 
Bland cacaopulver og revet chokolade i en skål. 
I en anden skål blandes æg, sukker og cremefraiche (18%). 
Skræl pærerne, skær dem midt over og fjern kernehus og stilk. 
Pærerne skæres ud i tynde skiver. 
Tag dejen ud af køleskabet. 
Drys cacaoblandingen ud over bunden, og læg pærerne i en cirkel med den spidse ende ind mod midten. 
Hæld derefter creme-æg-sukkerblandingen over. 
Tærten sættes i ovnen i 20 minutter, hvorefter pærerne gerne skulle have en smuk, lys farve. 
Tag tærten ud af tærteformen og nyd den lun.