1 port.
¼ stk stort løg 
1 lille æble 
1 nip karry 
½ spsk blød plantemargarine 
75g kalorielet pølse (kan byttes med hamburgerryg) 
1 tsk hvedemel 
½ spsk tomatpure 
½ dl hønsebouillon 
persille til pynt 
 
Pil og hak løgene. Vask æblet og skær det i terninger. 
Svits løg og æble i margarine. Drys med karry. 
Skær pølsen i terninger og bland dem i gryden. 
Drys hvedemelet over og rør rundt. 
Tilsæt tomatpure og bouillon. 
Småkog retten under låg ca. 5 min. 
Smag til og drys med persille før serveringen. 
Server et råkostfad, før pølseretten, med revne gulerødder, pastinak, kålrabi, og lidt grønne peberfrugtringe med ½ spsk vinaigrettesauce. 
Server pølsegryden med et solsikkebrød, kogt ris og nykogte ærter. 
 
Næringsindhold i 1 portion pølsegryde, 2 dl kogte ris, 1 dl kogte ærter, 1 skive brød med blød plantemargarine, 1 portion råkostsalat 
kj 2000, kcal 480, fibre 10,2g, fedt 14,7g 27E%, mættet fedt 4,1 g, flerumættet fedt 3,8g, P/S 0,9, kolesterol 50 mg.