
Den traditionelle italienske ret med pasta og bønner findes i utallige variationer. Her er en favorit fra Italy brothers
 
50 g røget spæk
50 g løg, skåret i små terninger
2 spsk (oliven)olie
2 fed hvidløg
7,5 dl grønsags- eller hønsefond
1 dåse flåede og hakkede tomater (450 g drænet vægt)
275 g suppeurter, dybfrosne
1 dåse hvide bønner (425 g drænet vægt)
salt og peber
150 g pasta til suppe
persille, hakket
parmesan, reven
 
A. Røget spæk og løg skæres i små terninger, som steges glasagtige i olie.
2 hvidløgsfed presses i. 
Grønsags- eller hønsefond og flåede og hakkede tomater tilsættes, og det hele bringes i kog. 
 
B. Suppeurter tilsættes, og det hele koges ved svag varme i 20 minutter. 
Hvide bønner tilsættes i de sidste 3 minutter af kogetiden. 
Smag til med salt og peber. 
 
C. Pasta koges i letsaltet vand efter anvisning på pakken. 
Vandet hældes fra, og den kogte pasta hældes på suppen. 
Lidt hakket persille røres i. 
Suppen serveres med reven parmesan.
--