Logo

Persillerodspuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ liter vand
2 kg persillerødder
2 spsk friskpresset citronsaft
5 dl kviste af bredblade t
25 g persille
evt. 1 dl kogevand
½ liter piskefløde
75 g smør
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk groft salt
friskkværnet peber

Bring vand i kog i en stor gryde.
Skræl persillerødderne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm).
Kom dem i gryden sammen med citronsaft, og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre.
Vend persillen i det kogende vand.
Tag 1 dl af kogevandet fra, og hæld grønsagerne til afdrypning i et stort dørslag.
Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min., eller til der er ca. 4 dl tilbage.
Tilsæt smørret og lad det smelte.
Hak - ad flere gange - grønsagerne og flødeblandingen i en foodprocessor ved højeste hastighed i ca. 3 min., eller til puréen er glat.
Kom persillerodspuréen tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk.
Serveres varm i skåle.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her