
1 løg 
5 porrer med toppe 
3 spsk smør eller margarine 
1 kg meget modne tomater 
salt og peber 
1,5 l Grundsuppe - se Tillæg eller 4-5 bouillonterninger 
2 peberfrugter 
1 ds majs 
2 dl fløde 
Tilbehør: brød og ost 
*
Skær løg og porrer med top i tynde skiver og svits det godt i smør eller margarine, men lad det ikke tage farve. 
Kom de ituskårne tomater ned i gryden og tilsæt lidt salt og peber. 
Rør forsigtigt i det i 10-15 minutter og spæd med suppen eller 1,5 l kogende vand, tilsat bouillonterninger. 
Lad det koge sagte i 30-40 minutter. 
Passer suppen over i en anden gryde og tilsæt tynde strimler af peberfrugt og de afdryppede majs. 
Lad det snurre i endnu 5 minutter og rør fløden i. 
Smag tilmed salt og peber og varm suppen igennem, men lad den ikke komme i kog. Server brød, smør og ost til.

Porregodt