7 ½ dl  god hønsebouillon (evt. fra terning) 
150 g  kartofler 
150 g  porrer 
1 lille løg (ca. 50 gram) 
1 ½ dl  piskefløde 
75 g  bacon 
1-2 spsk  fintklippet purløg 
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. 
Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.
Hønsebouillon bringes i kog. 
Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.
Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender. 
Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.
Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til 
afkøling på fedtsugende papir. 
Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg. 
Tips: Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves 
færdig i forvejen.
Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og 
velsmagende. Kan anbefales.