Osteboller: 
50 g  hvedemel
1 æg
50 g  blødt smør
50 g  revet ost
 lidt revet citronskal
 salt
 peber
 
Suppe: 
4 store  porrer
3 spsk  olie
150 g  fine ærter
1 l. varm grønsagsbouillon
 muskat
 salt
 peber
2 spsk  purløg
Porrerne renses og deles på langs, skylles godt, og skæres i tynde skiver, svitses i olien, og ærterne tilsættes. 
Bouillonen hældes over, og det koger 10 min. under låg.  
Imens røres smørret skummende med æg, hvedemel, citronskal, salt og peber, ost tilsættes lidt efter lidt. 
Hviler 10 min. på køl.  
Vand med salt bringes i kog, boller formes med teske, lige som melboller, og simrer 5 min. 
Suppen smages til med salt, peber og muskat.
Ostebollerne lægges i suppen, som drysses med purløg før servering.  Giv brød til.