
 
Mørdej: 
100 g smør 
100 g øko. hvedemel 
100 g øko. grahamsmel 
½ tsk salt 
3-4 spsk iskoldt vand 
 
Fyld: 
400 g skivede porrer 
50 g smør 
100 g Danablue 
2 dl fløde 
2 sammenpiskede æg 
1 knsp. cayennepeber 
 
Smør, hvedemel, salt og vand æltes hurtigt sammen. 
Dejen hviler 1 time i køleskab. 
Porrerne svitses i smørret, til de er klare. 
Danablueosten smuldres i fløden og de sammenpiskede æg kommes i. 
Smag til med cayennepeber. 
Hæld de afkølede porrer i æggemassen. 
Dejen rulles ud en smurt tærteform. 
Porrefyldet fordeles i tærtebunden. 
Madtærten sættes i 200ºC varm ovn og bages i 30-40 minutter til 
overfladen er let gylden.