
 
En lækker moderniseret variant af den klassiske quiche med smag
af porre og gorgonzola. 
• Grønskimmeloste er relativt salte, så vær forsigtig med
saltningen.
• Porren giver både farve, vitaminer og mineraler. 
Forberedelse 40 min. Tilberedning 40-50 min. 12 stk. 
 
# Råvarer til Porretærte med gorgonzola 
2 dl hvedemel 
1 dl grahamsmel 
100 g smør eller margarine 
FYLD: 
1 kg porrer 
3 æg 
1½ dl skummetmælk 
1½ dl cremefraiche 
120 g gorgonzola ost 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
½ tsk reven muskat eller ¼ tsk paprika 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Læg mel og margarine i tern i foodprocessoren. 
Bland til en grynet masse. Tilsæt 2-3 spsk vand og ælt
sammen. 
Dæk dejen med plastfolie. Lad den hvile koldt ca. 30 min. 
 
2 Skyl porrerne og skær dem i tynde ringe. 
Bring rigeligt med letsaltet vand i kog. 
Blancher porrerne i omgange ca. 3 min. 
Tag dem op med en hulske og skyl dem i koldt vand. 
 
3 Varm ovnen til 175 °C. 
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker plastfolie. 
Tag folien af på den ene side og vend dej pladen ved hjælp
af folien over i en høj tærte- eller springform. 
Tryk dejen ud. Prik bunden med en gaffel. 
Forbag bunden ca. 10 min. 
Tag formen ud og skru op til 200 °C. 
Fordel porrerne over bunden. 
 
4 Bland æg, mælk og cremefraiche. 
Smuldr gorgonzolaen og rør den i æggeblandingen. 
Smag til med salt, peber og muskat eller paprika. 
Hæld blandingen over porrerne. 
Bag i ovnen 40-50 min, til tærten er gylden. 
Server tærten varm. 
 
Tips & råd 
 

I stedet for porrer kan du anvende løg. Pil og halver løgene
og skær dem i tynde skiver. 
Steg dem derefter bløde på en pande i lidt fedtstof. 
 

En rest af tærten kan du varme op i ovnen. 
Stil tærten i ovnen ved 150 °C i ca. 10 min. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 226 = kJ 949 
Kulhydrat 17 g Protein 8 g Fedt 14 g (56%) Fibre 3 g