125 g oksekød pr. person (inderlår yderlår bov eller roastbeef) 
2 flasker porter, mindst 
1 dl   solbærsaft (ufortyndet) 
1 dl   kinesisk soya 
1 tsk   timian 
10 enebær 
½ tsk   sorte peberkorn 
2 bouillonterninger 
2 fed hvidløg 
1 stort løg 
 
Sauce: 
8 dl   sky fra stegen 
5 spsk   hvedemel 
2 dl   fløde 
Hæld 1 porter, solbærsaft og soya i gryden. 
Tilsæt krydderierne, bouillonterningerne, ituskårne hvidløg og del det 
store  løg groft. 
Lad blandingen koge op.
Læg kødet i væden. 
Kog i ca. 2 timer ved svag varme (simre). 
Efter 1 time vendes stegen.
Lad stegen trække i 20 minutter.
Bland hvedemel og fløde i en sauceeryster. 
Mål de 8 dl   sky af i en gryde. 
Tilsæt jævningen og lad saucen koge 3 – 5 minutter.
Serveres med kartofler og grønsager.
Under tilberedningen kan man roligt nyde mindst 1 porter.