Arbejdstid: 30 min. Stivnetid: 4-5 timer Ikke fryse-egnede 
½ kg sommerfrugt (jordbær, kirsebær eller hindhær)
8 dl sødet saft (jordbær-, kirsebærelIer ribssaft)
10 blade husblas 
Cremesauce:
2 æggeblommer
1 ½ spsk sukker
1 tsk majsstivelse
3 dl fløde eller mælk 
½ stang vanilje
1 ½ dl piskefløde
Giv den rensede frugt et kort opkog i saften - dog ikke friske hindbær. 
Læg husblasen i koldt vand. 
Tag frugten op med en hulske og fordel den i små forme - kopper kan evt. bruges. 
Kom husblasen i den koghede saft og rør om. Lad det svale. 
Hæld forsigtigt saften i formene, når den er godt afkølet. 
Lad desserten stivne.
Cremesauce: 
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelsen i. 
Bring fløde eller mælk i kog med den flækkede vanilje. 
Hæld den koghed i æggemassen, mens der piskes. 
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. 
Tag gryden fra varmen og pisk jævnligt i cremen under afkølingen. 
Kom flødeskum i, når cremesaucen er helt kold.