2  svinemørbrad 
1-2 dl  portvin 
6 hele enebær 
3-4 dl  fløde 
smør til stegning 
meljævning 
salt
  
Rens mørbradene og læg dem i en skål og hæld portvin over til det dækker. 
Tilsæt knuste enebær og lad kødet trække heri i mindst 5 timer. 
Tag kødet op og si portvinen.
Brun lidt smør i en gryde og brun kødet hele vejen rundt. 
Hæld en lille smule portvin ved, læg låg på og lad det små stege i ca. 20 
minutter. vendes når den halve tid er gået og drysses med lidt salt. 
Tag kødet op og hold det varmt imens saucen laves. 
Kog stegeskyen lidt ind kom lidt meljævning i og lad saucen koge godt 
igennem. 
Hæld fløde ved og lad saucen koge til den jævner. 
Derefter tilsættes resten af portvinen, og retten smages til. 
Mørbraden skæres i skiver og anrettes på et dybt fad og saucen hældes 
ved.