Logo

Posegrød med skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En meget kendt egnsret med aner helt tilbage fra hollandske kolo­nister i 1521.
Den har holdt sig næsten uændret helt op til starten af det 20. århundrede.
 
1 skinke på ca. 6 kg
Hele byggryn (mængde afhængig af antal portioner)
Stødt kanel
Stødt anis
Stødt nellike
Rosiner, masser af rosinel
Puddersukker
Timian
Safran
Snittede mandler
Vanilje
Tilbehør: Puddersukker og brød
 
Alle ingredienserne til grøden lægges på et stort stykke linned eller lærred.
Stoffet samles foroven og bindes til en pose.
Posen må ikke være mere end halvt fyldt, da byggryn udvider sig meget under kogning.
Posen kommes i en kæmpestor gryde sammen med skin­ken.
Kogetiden for en skinke på den størrelse, er 3 1/2-4 timer og hele byggryn er længe om at koge møre.
Indholdet af posen hældes over i et fad og røres mere lind med lidt af suppen.
Grøden spises med puddersukker og skinken serveres i tynde skiver på tykke skiver brød.
 
Posegrød var en hverdagsret for hollænderne. Man kogte en gang om ugen, hvilket også ses af den store portion. Indholdet i posen varierede fra familie til familie, og alt efter hvad man lige havde i huset. Rosinerne var obliga­toriske. Man brugte et stort lærredsstykke, hvor alle in­gredienserne blev blandet og lagt. Så samlede man hele herligheden og bandt det sammen foroven, så det dan­nede en pose.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbletærte med ny smagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os