Logo

Potée Lorraine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gryde med gårdens kødudskæringer og urtehavens grønsager
(8-10 personer)
 
2 griseskanke
1 kalveskank
½ okseskonk
1 kg gulerødder
1 kg majroer
1 kg porrer
1 selleri
4 løg
2 fed hvidløg
2 kg kartofler
2 flotte kål efter årstid
1 bouquet gorni med persille, timian & laurbær
3 enebær
Salt, peber
Tilbehør:
cremefraiche
Reven peberrod
Vinaigre
Sel de Guerande (groft salt)
Cornichons
 
Skær kødet groft ud og dæk med vand i en stor gryde.
Kog op og skum af.
Tilsæt bouquet garni, salt og peber samt enebær og kog i en times tid.
 
Skræl grønsagerne og skær i grove stykker.
Læg dem ned til kødet, men husk at toge dem op, når de er møre og stadig har lidt bid.
Hold godt øje med kogningen af kødet.
Tag kalve- og griseskanke op før okseskank­stykkerne, der skal koge længst.
Kalv og gris er normalt mørt efter 1 ½-2 timer og okse efter 2-2 ½ time.
Anret kød og grønsager på et stort fad og server tilbehøret ved siden af.
Vinaigre for­stærker rettens og særligt kålens smag.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her