25 g gær 
4 dl kærnemælk 
2 spsk olie 
½ tsk salt 
2 dl fuldkornshvedemel 
7 dl hvedemel 
1 spsk kærnemælk til pensling 
1 spsk fuldkornshvedemel til drys
 
Tag 12 urtepotter (6 cm) frem 
Smør urtepotterne med 20 g margarine. 
Tænd ovnen på 225ºC. 
Smuldr gæren i en skål. 
Hæld kærnemælken i en gryde og lun den. 
Mærk med en finger om kærnemælken er tilpas lun. 
Hæld kærnemælken i skålen og rør godt. 
Kom olie og salt i skålen, og rør godt. 
Kom fuldkornshvedemelet i skålen og rør. 
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå og ælt dejen godt. 
Ælt dejen færdig på bordet. 
Rul dejen til en pølse og del den i 12 stykker. 
Form 12 boller og læg en bolle i hver urtepotte. 
Læg en plasticpose over pottebrødene og lad dem hæve i 15 minutter. 
Pensl pottebrødene med kærnemælk og drys med fuldkornshvedemel. 
Bag brødene midt i ovnen i 12-15 minutter.