
 
De lækre kringler hedder pretzels på tysk. De smager godt
til en kop te og som tilbehør til suppe, pølser m.m. 
8-10 stk. Arbejdstid: ca. 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid:
ca. 45 min. 
 
#
Dej: 
25 g gær 
1½ dl vand 
50 g smør 
2 tsk groft salt 
350 g hvedemel med ekstra gluten (fx durumhvede) 
 
Pensling: 1 æg 
Drys: flagesalt 
*
Rør smuldret gær ud i lidt af vandet, og tilsæt resten. 
Smelt smørret ved lav varme, og rør det i gærvæsken sammen
salt. 
Tilsæt gradvist melet, og ælt dejen glat og smidig. 
Lad den hæve lunt i ca. 30 min til dobbelt størrelse. 
Del dejen i 8 stykker. 
Tril dem til 40 cm lange pølser, form dem til kringler, og
læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir.
Lad kringlerne efterhæve i ca. 30 min. 
Pensl kringlerne med sammenpisket æg, og drys med flagesalt.
Bag kringlerne ved 200 °C i ca. 12 min. 
Afkøl på en bagerist. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin