
Er man heldig, kan man stadig finde slik, der 'prikker' på tungen, når små luftbobler eksploderer. Server kagerne for børn og se deres overraskede ansigter! 
 
18 cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
1 tsk vaniljeekstrakt 
Glasur: og pynt 
115 g usaltet smør 
225 g flormelis, sigtet 
1 tsk vaniljeekstrakt 
2 poser 'prikkende' slik med frugtsmag 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: Rør smør, flormelis og vanilje sammen i en skål, til det er glat. 
Smør glasuren på kagerne og drys med det 'prikkende' slik. 
Opbevar kagerne uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Prikkende cupcakes med ingefær 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 1 tsk stødt ingefær og 3 spsk kandiseret ingefær til dejen, når den er rørt sammen. 
 
Prikkende cupcakes med kirsebær 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 100 g hakkede kandiserede kirsebær til dejen, når den er rørt sammen. 
 
Prikkende cupcakes med ananas 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 100 g hakket tørret ananas til dejen, når den er rørt sammen.