
Ingen små piger vil kunne modstå disse kager! 
 
18 cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
1 tsk vaniljeekstrakt 
Glasur: 
375 g flormelis, sigtet 
225 g usaltet smør 
1 knsp salt 
lyserød frugtfarve 
sukkerkugler med sølvglans 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: Rør flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat. 
Tilsæt et par dråber frugtfarve og bland det godt. 
Smør glasuren på kagerne og drys med sølvkugler. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Azur cupcakes 
Følg basisopskriften. 
Erstat lyserød frugtfarve i glasuren med blå frugtfarve og pynt med blå sukkerkugler. 
 
Lavendel cupcakes 
Følg basisopskriften. 
Erstat lyserød frugtfarve i glasuren med blå frugtfarve. 
Lav lavendelsukker: Blend 3 spsk lavendelblomster og 175 g sukker i en foodprocessor i 2 minutter. 
Lad sukkeret trække på et tørt og køligt sted i 2 timer. 
Drys det oven på glasuren. 
 
Rosen cupcakes 
Følg basisopskriften. 
Lav rosensukker: Blend 3 spsk rosenkronblade og 175 g sukker i en foodprocessor i 2 minutter. 
Lad sukkeret trække på et tørt og køligt sted i 2 timer. 
Drys det oven på glasuren.