
Der findes mange æblekager i verden, men denne her må være den bedste, Håber I vil nyde den lige så meget, som vi gør, 
6-8 pers. 
 
175 g smør 
250 g hvedemel 
½ tsk salt 
100 g sukker 
1 æg 
2 spsk piskefløde 
Fyld: 
1 kg æbler, fx cox orange
1 tsk kanel 
¼ dl sukker 
1 dl rosiner 
½ dl hakkede mandler 
Remonce: 
60 g smør 
60 g sukker 
50 g hakkede mandler 
Tilbehør: vaniljeis, iskold flødeskum eller cremefraiche 
 
Smuldr smørret i hvedemelet og tilsæt salt, sukker, æg og fløde. 
Ælt blandingen sammen. 
Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. 
Rul den ud i en tykkelse på ca. 3 mm, og skær den ud i to runde bunde på størrelse med en springform. 
Anbring den ene bund i bunden af springformen og gem den anden til låg. 
Beklæd springformens sider med resten af dejen. 
 
Fyld: Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. 
Læg dem i springformen og drys dem med sukker, rosiner og hakkede mandler. 
Læg dej låget hen over æblerne og pres kanten godt ned. 
 
Remonce: Rør smør og sukker hvidt og tilsæt hakkede mandler. 
Fordel remoncen oven på låget, og prik let med en gaffel. 
Bag kagen midt i ovnen i 50 minutter ved 200°C og server den lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til. 
--