500 g havregryn 
2 liter mælk 
3 æg 
1 ½ dl (125 g) sukker 
1 tsk  salt 
1 ½ tsk  st. kanel 
5 dråber mandelolie 
2 dl (125 g ) rosiner
  
Før i tiden blev der ved juletid bagt prossekager i mange danske hjem. 
Med en prossekage i fadeburet var man altid sikker på at kunne byde uventede gæster. 
Hæld havregrynene over med 2 liter kogende mælk. 
Lad det stå og trække til næste dag. 
Pisk æggene sammen og rør dem i havregrøden (den skal ikke koge). 
Tilsæt sukker, salt, kanel, mandelolie og rosiner. 
Smør en bradepande godt med fedtstof og hæld dejen i . 
Kagen bages i 1 time og 30 min. ved 170ºC. 
Lad den afkøle i bradepanden. 
Den skal være helt kold. 
Skær så mange stykker af kagen, som skal bruges. 
Brun dem i smør på panden og giv sirup til. 
Prossekagen kan holde sig meget længe, når den pakkes ind i alufolie.
  
Tips: 
Nogen spiser bare kagen uden at brune den i sirup - og den smager udemærket. Børnene får den også med i madpakken, de elsker den.