200 g hvedemel 
100 g smør 
Salt 
4 appelsiner 
250 g abrikosmarmelade 
50 g sukker 
2 æggehvider
Si melet med en anelse salt. 
Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. 
Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud. 
Læg den i film eller alufolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver. 
Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den. 
Tryk den godt op i siderne. 
Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den. Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå, a la tagsten. 
Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220° i 20-25 min. til randen er brun.