10 personer 
1 fl. hvidvin 
1 fl. champagne 
5 dl rom 
2 friske ananas 
Saft af 2 citroner 
Revet skal af 1 appelsin 
½ stang kanel 
Revet skal af 2 citroner 
1 stang vanilje 
1 l vand 
Kanel 
Festlige gæstebud af Dorthe Foged 
Bring vandet i kog. Skær vaniljen igennem på langs og læg den i gryden sammen med kanel. 
Lad det trække 15 minutter ved svag varme. 
Vandet afkøles lidt. 
Vanillen og kanelen fiskes op og hældes i en punch bowle. 
Skræl appelsinerne meget fint, og skær dem i skiver. 
Fjern kernerne. 
Tilsæt appelsin og citronskal samt citronsaft. 
Skræl den friske ananas, fjern den hårde midterribbe, og skær frugten i skiver. 
Læg appelsin og ananas i punchen, der stilles til afkøling. 
Lige før servering tilsættes rom, hvidvin og champagne.