1.5 kg  rådyrkølle 
4-5 enebær 
Salt og peber 
25 g  smør 
 
Svampesauce: 
600 g  kantareller eller rørhatte 
20 g  smør 
Ca. ½ liter fløde 
Hvedemel 
Salt og peber 
 
Køllen smøres med smørret. Hak enebær, bland salt og peber i. 
Drys blandingen over køllen. 
Svampesauce: Svits svampene i halvdelen af smørret i ca. 5 min. 
Med resten af smørret, fløde, hvedemel, salt og peber laves en opbagt sauce (ikke for tyk). 
Køllen brunes i ovnen ved 225° i ca. 15 min. saucen hældes over og ovnen sættes på 160°. 
Steges i ca. 1 ¼-1 ¾ time afhængig af størrelse. 
Jævnligt øses saucen over køllen for at bevare saftigheden i kødet.
Køllen tages ud når der ikke kommer rødt saft ud ved strikkepind prøven. Pakkes ind og hviler.
Imens kommes saucen op i en gryde og varmes op evt. med mere fløde til den rette mængde sauce opnås. 
Kulør tilsættes til pæn farve. 
Der serveres aspargeskartofler, syltede tyttebær og waldorfsalat til.