Logo

Rød suppe med grønne rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)

¼ stykke rodselleri
1 persillerod (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter
1 lille rød chili
1 løg
1 fed hvidløg
25 g smør
1 tsk mild eller stærk paprika
7 dl lys bouillon (hønse-)
1 dl fløde (kan undværes)
lidt citronsaft 150-250 g
optøede rejer
1 fed presset hvidløg
1 spsk olivenolie
1 bdt klippet dild
groftkværnet peber
Tilbehør: flûtes

Tø rejerne op, og dup dem tørre. Rør olie med presset hvidløg, og vend dem heri. Lad dem trække koldt, mens suppen laves.
Rens alle grønsagerne, og skær dem i små stykker. Chilien skal flækkes, renses for kerner og hakkes meget fint. Svits det hele i smørret 5 minutter i en stor gryde. Drys med krydderier, hæld bouillon over, og bring det i kog. Lad suppen koge 30 minutter, eller til urterne er godt møre. Blend suppen, nemmest med en blenderstav direkte i gryden, eller brug en blender eller foodprocessor. Bring suppen i kog igen. Rør evt. fløde og mere bouillon i, så tykkelsen er tilpas. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, så suppen ikke bliver for sødlig. Vend klippet dild i rejerne, og server dem på suppen.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her