Logo

Rødbedesalat med røget laks 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g rødbede
¾ dl lys eddike fx hvid balsamicoeddike
1 fed hvidløg, finthakket
1 grøn chili, finthakket
1-2 tsk sukker afhængig af, hvor sur eddiken er
1 spsk olivenolie
1 stort bundt klippet purløg
200 g røget laks i minitern, gerne fra halestykke
8 spsk syrnet fløde 9 eller gedeyoghurt

Tænd ovnen på 200°.
Kom rødbederne i et ovnfast fad med låg.
Hæld 1 dl vand ved og læg låg på.
Bag rødbederne ca. 45 min. eller til de virker knap møre, når man stikker en tynd spids kniv i dem.

Lad dem køle let af. Gnid skindet af dem og skær rødbederne i 1 x 1 cm tern.
Kom dem i en skål og hæld eddike over dem mens de stadig er lune.
Smag dem til med hvidløg, chili, sukker, olivenolie og salt og peber, når de er kølet helt af – evt. næste dag.

Fordel rødbederne på 4 tallerkner kort før servering, drys med purløg og laksetern og anret 2 spsk syrnet fløde eller gedeyoghurt på hver portion.

Server med ristet brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her