Logo

Rødbedeterrine med peberrod og dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 l kogelage fra 1 ½ kg røget kød fx. skinke eller lammekølle
2-3 bundter nye rødbeder
2 bdt hakket dild
6 cm revet peberrod
10 blade husblas
4 skalotteløg
½ bdt frisk timian
1 rugbrødsform på 8x8x20 cm
køkkenfilm
 
Kogelage fra røget kød giver en helt specielt raffineret smag til rødbederne.
Man kan selvfølgelig lave rødbeden af en anden god kødsuppe, og også på en grøntbouillon.
Røgsmagen kan komme fra røget olie, men brug det med varsomhed, et par dråber mellem lagene er nok.
Kom alle rødbederne undtagen et par stykker i ovnen ved 150ºC.
Der skal de være til de er bagt igennem, det kan variere meget hvor lang tid det tager alt efter hvilken type ovn man har, så den skal tages lidt på gefühl - måske en time.
Sæt kogelagen på ilden og tilsæt timian og skalotteløg, sæt den til at simre indtil den er kogt ind til det halve.
Sæt de 10 blade husblas i blød i 2 dl koldt vand.
Når rødbederne er møre pilles skrællen af og de skæres i skiver på cirka 1 cm.
De sidste RÅ rødbeder skrælles og rives fint på rivejern.
Pres rødbedemosen over en sigte ned i den færdige lage, til den har en dyb rød/blåviolet farve.
Man kan også lave saft i en saftpresser.
Beklæd en rugbrødsform med film, så det stikker ca. 4 cm ud over kanten.
Knug husblasen og smelt den med det vand der hænger ved, over svag varme, det går hurtigt, pisk den grundigt ud i lagen.
Læg rødbedeskiver så tæt så muligt i bunden af formen, drys med hakket dild og peberrod, hæld lage på så det lige dækker.
Gentag lag for lag til formen er fyldt helt op.
Dunk formen mod bordet, så væsken får fyldt alle huller ud og fyld så efter til det når kanten.
Fold filmen hen over, og sæt den på køl natten over.
  
Tips: Terrinen er også fin som fyld i en sandwich, med tynde skiver røget kød, røget laks, eller røget torsk. I alle tilfælde er det fornemt med en peberrodscreme til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her