Logo

Røde linser - Masoor dal

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 gram røde linser
2 skiver frisk ingefær, uskrællet
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt

Baghar:
½ pund usaltet smør
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk stødt koriander
¼ tsk cayennepeber

Linserne lægges på en tallerken og renses for sten m.v.

De skylles i flere hold vand og drypper af.
Kog linserne i 1 liter vand. Fjern skummet, der samler sig i overfladen.

Tilsæt ingefær og gurkemeje og kog i 1 ½ time.

I den sidste halve time røres der af og til.
Fjern ingefærskiverne og kom salt i.

Baghar
Smelt smørret i en gryde og lad det simre i 5-6 minutter.

Si den brunlige skorpe og pletter fra.

Så har man "ghee".

Kom 3 spsk ghee eller olie på en lille pande og tilsæt spidskommen.

Når den syder, tilsættes de øvrige krydderier, som poppes.
Hæld denne baghar over dal'en.

 

Server med ris og yoghurt-sauce.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her