
 
Den rå kålsalat smager bedst, når den får lov at trække en
dags tid i køleskabet. Lav blot en stor portion og nyd både til frokost og
aften i løbet af ugen. 
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. 2-4 personer. 
 
#
½ rødkål (500 g) 1 tsk salt 
1-2 kogefaste æbler 
1½ dl æblevineddike 
3 spsk rørsukker 
salt og peber 
25 g valnøddekerner 
*
 
Snit rødkålen meget fint brug fx et mandolinjern. 
Vend kålen grundigt sammen med 1 tsk salt og lad den trække
30 min. 
Vask eller skræl æblerne og skær dem i små stykker uden
kernehus. 
Giv vineddike og sukker et opkog og tilsæt æblerne. 
Lad det få et hurtigt opkog og hæld det over i en stor skål.
Vend kålen i lidt ad gangen og smag til med salt og peber. 
Dæk skålen og stil salaten koldt min. 3 timer og gerne
længere. 
Rist valnødderne 3-5 min. på en tør pande og hak dem groft. 
Drys dem over salaten ved servering. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin