50 g smuttede hakkede mandler 
600 g rabarber i klodser 
3-400 g sukker 
1 spsk kartoffelmel 
1 vaniljestang 
3 æggehvider 
100 g + 2 spsk flormelis 
 
Rist mandlerne på en tør og ikke for varm pande, til de har taget farve.
Rabarberkompot:
Bland rabarberklodserne med sukker og kartoffelmel og korn fra 
vaniljestangen i et tærtefad. 
Dæk med folie og sæt det i en 200°C varm ovn i 20-25 min. eller til 
rabarberne er møre og saften er jævnet.
Marengslåg:
Pisk æggehvider og 100 g flormelis med en elpisker til hviderne er luftige. 
Sæt skålen i vandbad og pisk til hviderne danner små toppe, når man løfter 
piskeriset ud. 
Tag skålen fra varmen og pisk, til hviderne er afkølet lidt. 
Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. 
Drys lidt flormelis over marengsen – det danner små dråber af sukker på 
overfladen – og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, maks. 
4-5 min.
Server rabarbermarengsen lige fra ovnen.