250 g  rabarber
1 dl  sukker
 
Creme 
2 dl  mælk
2 æggeblommer
1 spsk  kartoffelmel
1 spsk  sukker
1 dl  piskefløde
2 tsk  vaniljesukker
Rens rabarberne, skær bladene af og skyl dem.
Skær dem i 3-4 cm.  lange stykker. 
Kom rabarber og sukker i en gryde og varm det under låg. 
Rør i det nogle gange.
Lad blandingen småkoge i 6-8 minutter, så rabarberne bliver bløde.
Lad dem derefter køle. 
Til cremen blandes mælk, æggeblommer, kartoffelmel og sukker i en 
kasserolle.
Lad blandingen blive jævn under omrøring. 
Hæld cremen op i en skål og lad den blive kold. 
Pisk fløden stiv og smag den til med vaniljesukker.
Bland fløden i vaniljecremen. 
Fordel vaniljecremen i portionsglas og hæld rabarberkompotten rundt 
om.
Tips: Har du travlt kan du i stedet servere kompotten med en 
vaniljecreme tilberedt på et færdigt pulver.