2 dl kogte rejer med skal
1 tsk vindruekerneolie
5 dl fiskebouillon (eventuelt grønsagsbouillon)
5 cm citrongræs delt på langs
½ tsk reven limeskal (eventuelt citronskal)
1 spsk limesaft (eventuelt citronsaft)
1 tsk fiskesauce
1 tsk hakket chili uden kerner
¼ tsk sukker
1 bladselleristængel
Friske korianderblade
Pil rejerne og rist rejeskallerne i lidt olie på en stegepande eller i en
wok til skallerne skifter til rød farve.
Tilsæt bouillon og lad fonden koge ca. 15 minutter.
Hæld fonden gennem en sigte ned i en skål og hæld derefter fonden
tilbage i gryden. Kassér skallerne.
Kom citrongræs, limeskal, limesaft, fiskesauce, chili og sukker i fonden
og kog ved svag varme i 10-15 minutter.
Tilsæt bladselleriskiver og lad dem koge med et par minutter.
Tilsæt rejer så de bliver varme lige før servering.
Servér suppen drysset med friske korianderblade.
Suppen er god som forret eller frokostret og kan serveres med en skål
ris til.
Tips: Persille kan anvendes i stedet for korianderblade.