750 g oksekød
1 stort løg
5 spsk Olie
2 ½ dl Vand
½ tsk Gurkemeje
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Stødt spidskommen
3 fed hvidløg
3 cm. ingefær
3 tsk Palmesukker
1 tsk Sambal oelek
4 dl Kokosmælk
1 spsk Asam (tamarind)
Varm vandet til det når en temperatur på ca. 30°C.
Rør Asamen ud i det vandet og si det over en skål.
Pres der sidste vand ud af sien og gem det. Resten smides ud.
Skær det pillede løg i små tern.
Pres hvidløgsfedene over løgternene og riv ingefæren oven på.
Varm oline i en gryde og steg kødet sammen med løgblandningen, ved
stærk varme mens der røres.
Tilsæt gurkemeje, koriander, spidskommen, plamesukkeret, salt og
sambal oelek.
Steg kødet indtil det er brunet på alle sider.
Hæld kokosmælken og Asamvandet i gryden og lad det koge i ca. 1 min.
Skru ned på lavt blus og lad retten småkoge i ca. 1 time.