Brug direkte grillning ved høj temperatur
Forberedelse: Mindre end et minut! Grilltid: 7-8 minutter
#
200 g rensdyrmørbrad, i et stykke (pr. person)
salt og friskkværnet sort peber, alternativt krydderiblanding til vildt
*
Bank kødet til det er ca. 3 cm tykt.
Drys salt og peber (evt. krydderiblandingen) på begge sider.
Hæld lidt olie på et stykke køkkenrulle, gnid grillristen med olien og læg mørbraden på grillen.
Grill mørbraden i 3-4 minutter på hver side til kødet er medium-rødt.
Lad mørbraden hvile et par minutter før du skærer den i skiver.
Tips: Lad kødet få stuetemperatur før du griller det.
Da jeg voksede op, var Rudolf en helt. Jeg tænkte aldrig over at han og hans slægtninge kunne spises. Men faktisk kan rensdyr være noget af det bedste du kan lægge på grillen. Du kan grille koteletter, et helt rygstykke, boven og til og med tungen (!).
Opskriften er baseret på rensdyrkødets Rolls Royce, nemlig mørbraden.