1 ½ liter sødmælk
1 tsk salt
200 g grødris
Ris à l'amande:
2 dl piskefløde
en rest risengrød
korn af 1 stang vanilje
50 g smuttede hakkede mandler
2 spsk sukker
Kog mælken op i en tykbundet gryde og rør godt.
Tilsæt risene og kog det lige op.
Læg låg på gryden, tag gryden fra varmen og pak den ind i aviser og et håndklæde.
Sæt den i sengen under dynen nogle timer.
Lige før servering tages gryden ud, og grøden koges op under omrøring. Kom en klat smør midt i grøden, og server den med kanelsukker og hvidtøl.
Til Ris à l'amande piskes fløden til skum og blandes med kold risengrød.
Korn fra en vaniljestang, hakkede og smuttede mandler og sukker blandes i.
Sæt desserten koldt indtil den serveres.
Rød saftsauce serveres til.
Hvis der skal en HEL MANDEL i Ris à l'amande, er det bedst inden den sættes til afkøling.