1 l sødmælk
7 spsk sukker
2 dl grødris
1 stk vaniljestang
1 dl mandel
2,5 dl piskefløde 38%
Sauce:
1 stk citron
500 g kirsebær
2 dl sukker
1 spsk majsmel
1 spsk vand
Bland mælk, ⅔ af sukkeret og risengryn i en gryde.
Skrab vaniljekornene fra stangen ned i gryden og læg selve stangen med også.
Bring grøden i kog og lad den simre i ca. 40 min. (rør jævnligt!).
Fjern vanillestangen.
Hak mandlerne groft og tilsæt dem til grøden.
Hæld grøden i en stor skål og sæt skålen til afkøling i køleskabet.
Pisk fløden og resten af sukkeret sammen i en lille skål.
Vend flødeskummet sammen med den afkølede risengrød og lad det stå koldt i ca. 2 timer.
Sauce: Skær citronen i kvarte.
Læg citron, kirsebær og sukker i en gryde og varm saucen i ca. 5 min.
Lav en jævning af majsmel og vand og tilsæt den.
Bring saucen i kog under konstant omrøring.
Fjern citronbådene.
Servér ris à la manden i små skåle eller dessertglas.
Hæld lidt kirsebærsauce over hver portion.