Skinke og ris kan varieres med krydderier og krydderurter.
Til 4 personer Tilberedningstid: 15-20 min.
#
1 stort løg
1 porre
50 g smør
350 g (4 dl) italienske arborio ris (i nødsfald grødris)
6 dl bouillon af terning
200-300 g skinke, evt. fra ds.
salt og peber fra kværn
1 spsk hakket frisk persille eller 1 tsk tørret
*
1. Pil løget og skyl porren.
Hak løget groft og skær porren i tynde ringe, der svitses et
par minutter i smørret i en dyb pande eller gryde.
2. Hæld risene i panden/gryden og lad dem svitse 1 min.
Tilsæt kogende bouillon og lad risene koge 10 min. under
låg, til de er møre.
De skal ikke være løse og tørre, snarere have grødkonsistens.
Hvis du bruger tørret persille, skal den tilsættes nu.
3. Skær skinken i terninger, der varmes i risen.
Smag retten til og tilsæt evt. friskhakket persille.
4. En skål grøn salat med eddike/olie marinade passer bedst
til.
Desuden knækbrød eller ristet rugbrød med smør.