Resultatet ser professionelt ud, men det er meget enkelt og
hurtigt at lave. Fest ris.
• Fuldkornsris giver mere fiber end hvide ris • Skyl
grønsager på dåse, for at fjerne saltet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ris timbaler
3 dl vand
1 dl fuldkornsris
½ tsk salt
1 rød peberfrugt
2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk chiliflager eller pulver
1 tsk spidskommen
1 dåse majskorn (200 g)
1 spsk grøn chilifrugt på glas
* Fremgangsmåde:
1 Bring vand, ris og salt i kog ved god varme.
Læg låg på og skru ned.
Lad det simre til vandet er absorberet og risene er møre,
ca. 30 min.
2 Rens peberfrugten og hak den fint. Pil og hak løg og
hvidløg.
Opvarm olien på en pande ved jævn varme.
Tilsæt peberfrugt og brun i 2 min.
Tilsæt derefter løg, hvidløg, chilipulver og spidskommen.
Steg under omrøring i ca. 30 sek.
Tilsæt majskorn og chilifrugt og varm det hele igennem i ca.
2 min.
Rør risene i og tag panden fra varmen.
3 Pres forsigtigt den varme risblanding ned i et dl-mål.
Vend timbalen ud på et serveringsfad og server straks.
Forbered risblandingen frem til og med trin 2 op til en dag
før.
Læg risblandingen i en plastboks og stil i køleskab.
Varm risene sammen med ½ dl vand i en stor gryde ved jævn
varme i ca. 10 min.
Fortsæt som opskriften foreskriver.
Tips & råd
Form en timbale ved at lægge risene i et dl-mål.
Anvend bag- siden af en ske og tryk forsigtigt risene ned i
bægeret.
Vend hver timbale ud på et fad.
Hvis risene er godt trykket ned i bægeret holder timbalen
sin runde form, når den er vendt ud.
PR. PORTION: Energi: Kcal 138 = kJ 579
Kulhydrat 27 g Protein 3 g Fedt 2 g (13%) Fibre 2 g