Husk at gemme en hel
smuttet mandel i skålen med risalamande - og at købe mandelgave.
6-8 personer. Kogetid:
ca. 55 min. Afkøling: ca. 2 timer.
#
Risengrød:
225 g grødris
2 dl vand
1 knivspids salt
1¼ liter mælk
et godt drys sukker
Fyld:
½ liter piskefløde
1 stang vanilje
1 tsk citronskal
(øko)
100 g mandelsplitter
eller smuttede, grofthakkede mandler
ca. 100 g flormelis
Kirsebærsauce:
3 dl sød kirsebærsaft
1 spsk majsstivelse
100 g syltede
kirsebær
1 dl portvin eller
kirsebærsaft
*
Kog grødris og vand
i ca. 10 min. i en tykbundet gryde.
Tilsæt salt og mælk,
og bring det i kog.
Rør jævnligt over
hele bunden af gryden.
Kog grøden færdig i
ca. 45 min.
Drys grøden med
sukker på overfladen, og lad den blive kold.
Pisk fløde og
kornene fra vaniljestangen til flødeskum.
Tilsæt fintrevet
citronskal.
Vend det i den helt
kolde risengrød med mandelsplitter (helst lige inden servering).
Smag til med flormelis,
og anret i en skål.
KIRSEBÆRSAUCE: Pisk
kirsebærsaft sammen med majsstivelse i en gryde.
Kog i ca. 4 min.
under omrøring, og tilsæt kirsebær.
Pisk portvin i til
passende konsistens.
Server risalamanden
med lun kirsebærsauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin