Ris som en lækker hovedret? Denne originale måde at servere
ris på må du simpelthen prøve.
• Lad risbollerne løbe af på mange lag køkkenrulle - de
suger mere fedt end man tror.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 50 min. 4 portioner
# Råvarer til Risboller friterede
3½ dl (300 g) rundkornede ris
1 tsk salt pr. liter vand (til kogning)
100 g mager, lagret ost, fx Danbo
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 g pillede rejer
½ bundt dild
3 æg
rasp
1 nip cayennepeber og salt
DESUDEN:
fedtstof til fritering
køkkenrulle til afdrypning
* Fremgangsmåde:
1 Kog risene efter anvisningen på pakken.
Lad dem dryppe af i en si og blive helt kolde.
2 Riv osten. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
3 Hak rejerne meget fint.
Skyl dilden og ryst den tør. Nip bladene af og hak dem fint.
4 Læg ingredienserne i en skål og rør dem med risene.
Del 2 æg og rør blommerne + 1 helt æg i.
Tilsæt så meget rasp at massen bliver fast og formbar.
Smag til med cayennepeber og salt.
5 Opvarm fedtstoffet i en frituregryde.
Tril små kugler af rismassen, med let fugtede hænder.
Pisk æggehviderne let sammen i en dyb tallerken og hæld rasp
i en anden.
Dyp risbollerne først i æggehviderne og dernæst i raspen.
6 Friter bollerne gyldne i det hede fedtstof.
Lad dem dryppe af og server dem lune.
Tips & råd
I stedet for rundkornede ris kan man anvende basmatiris.
Kornene klæber lidt mere sammen, men har stadig
tyggemodstand.
Risbollerne passer fint som skovtursmad.
Bland risene med små bidder af tun fra dåse i stedet for
rejer.
Lad tunfisken dryppe af først.
SERVERINGSFORSLAG
Server cumberlandsauce, tomatchutney eller en blandet salat
til de sprøde boller.
PR. PORTION: Energi: Kcal 427 = kJ 1793
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 23 g (48%) Fibre 1 g