1 stor fileteret hornfisk
200 g skorzonerrødder
200 g små nye gulerødder
200 g blåmuslinger
4 fed hvidløg
2 skalotteløg
⅔ l. hvidvin
Hakket kørvel
150 g smør
Rens hornfisken og fjern alle skæl.
Fisken fileteres og benene fjernes med en kniv, købes fisken fjerner fiskehandleren gerne benet
Skalotteløgene hakkes fint og sauteres let i en gryde.
Muslingerne tilsættes med hvidvin, lidt vand og det finthakkede hvidløg.
Muslingerne er færdige når de alle har åbnet sig.
De muslinger som ikke har åbnet sig smides, da de var døde.
Væden som er tilbagefra muslingerne skal koges ned til det jævner lidt.
Rens og skræl skorzonerrødderne og glacér dem i smør og lidt vand. Smag til med salt og peber.
Gulerødderne skal dampes i lidt vand.
Skær fisken i fire stykker og rist dem hårdt på skindsiden.
Steg dem herefter færdig ved lavere varme.
Til sidst skal saucen monteres med smør til den jævner, hvorefter muslingerne (kun kødet) skal vendes i saucen.
Smag evt. til med salt og peber.
Portionsanret skorzonerrødder og gulerødder blandet på de forvarmede tallerkener.
Placer hornfisken oven på rødderne.
Blåmuslingerne placeres omkring fisk og grønt.
Dryp fisk og grønt med en anelse af saucen og slut af med et let drys hakket kørvel på toppen.