½ fileteret hornfisk
100 g skorzonerrødder
100 g små nye gulerødder
100 g blåmuslinger
2 fed hvidløg
1 stk skalotteløg
3 ½ dl hvidvin
Lidt hakket kørvel
Lidt hel kørvel
75 g smør
Filetér hornfisken, og fjern benene med en kniv ( skær ikke igennem skindet )
Sørg for at alle de små grønne skæl er helt væk.
Sæt muslingerne over til damp med hvidvin, lidt vand og de forsauterede fint hakkede skalotteløg og hvidløg.
Muslingerne er færdige når de alle har åbnet sig.
Husk at vende muslingerne en gang i mellem.
De muslinger som ikke har åbnet sig skal pilles fra, da de er døde.
Den grå væde som er tilbage skal koges ned til det jævner lidt.
Lad løgne blive i væden da de giver smag og synsmæssig variation i saucen.
Rens og skræl skorzonérrødderne og glacér dem i smør og lidt vand. Smag til med salt og peber.
Gulerødderne skal dampes i lidt vand.
Husk at vandet ikke må koge væk, så bliver gulerødderne mørke og ristede.
Skær fisken i to stykker og rist dem hårdt på skindsiden, og steg dem færdig ved lavere varme.
Pas på fisken ikke bliver for tør, da den er meget fast i kødet og ikke har meget fedt i sig.
Til sidst skal saucen monteres med smør til den jævner og muslingerne skal vendes i.