4 grillede laksefileter med skind (ca. 500 g)
750 g gulerødder
1 mangofrugt (ca. 550 g)
10 g smør
2 små knuste fed hvidløg
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk groftknust korianderfrø
2 tsk fintstrimlet citronskal
5 cl friskpresset citronsaft
1 dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
5 cl hakkede friske mynteblade
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g frisk hvid pasta , fx fettucine
Pynt: friske mynteblade
Skræl gulerødderne og høvl dem i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller.
Del mangoen i to ved at skære den igennem på hver side af stenen.
Skræl mangoen og skær den i mindre stykker.
Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær og korianderfrø i ca. ½ min.
Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i ca. 2 min.
Tilsæt citronskal og -saft og lad retten koge ved svag varme, under låg i 3 min. Tilsæt til sidst fløde, mango, mynte, salt og peber.
Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen.
Hæld vandet fra pastaen - gem lidt pastavand.
Kom pastaen tilbage i gryden og vend det sammen med gulerodsblandingen og 1,5 dl pastavand.
Varm retten godt igennem og smag til.
Energiindhold pr portion: 2980 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 53%, Fedt: 27%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 30 min
Chokoladekage med lime
Kage til 4 / 12 stykker:
75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
75 g blødt smør
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
1 æg
4 spsk hvedemel
2 tsk fintrevet limeskal
2½ tsk friskpresset limesaft (evt citron eller appelsin)
400 g renset frisk frugt, fx blommer, appelsiner eller jordbær
1½ spsk akaciehonning
Pynt: fintrevet limeskal
Tilbehør: 1 liter vaniljeflødeis
Klip et stykke bagepapir på 30 x 32 cm.
Fold det til en form med dobbelte sider på 4 x 14 x 16 cm.
Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad.
Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Rør ægget i.
Vend hvedemel, limeskal, -saft og den smeltede chokolade i smørblandingen. Hæld dejen i papirformen og bag kagen midt i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og fjern formen.
Skær kagen i 12 stykker når den er kølet helt af.
Skær frugten i mundrette stykker.
Vend frugtstykkerne i honning og spis dem til kagen sammen med is.
Næringsindhold Energiindhold pr stykke: 1127 /13520 kJ
Energifordeling: Protein: 4%, Kulhydrat: 39%, Fedt: 57%
Fryseegnet: Nej. Tilberedningstid: 45 min