1 kg roastbeef uden fedt
salt
peber
40 g smør
4 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
80 g sorte oliven uden sten
80 g solsikkefrø
1 tsk Provencekrydderier
1 skivefranskbrød uden skorpe
1 spsk tomatpure
6 tomater
Gnid Roastbeef med salt og peber.
Brun den godt på alle sider i smør i en gryde.
Tag den op og læg den i et ovnfast fad eller bradepande.
Sæt den i ovnen ved 225ºC i ca. 40 minutter.
Dryp evt. nogle gange med vand eller bouillon.
Rør 1 spsk olie med 2 pressede hvidløg og en anelse salt.
Purer oliven og solsikkekerner med de resterende 2 fed hvidløg, krydderier, de resterende 3 spsk olie og franskbrødskiven til en tyk pasta.
Tag roastbeef ud af ovnen og indstil på grill.
Smør kødet først med tomatpuré, derefter med størstedelen af olivenpastaen, som trykkes godt fast på kødet.
Halver tomaterne.
Pensl dem med hvidløgolien og fordel den resterende olivenpasta på skærefladerne.
Læg dem sammen med roastbeefen i bradepanden og sæt det i ovnen i ca. 4 minutter under grillen, til overfladen er pæn blank. Lad roastbeefen hvile 15-20 minutter inden den skæres.