Æblekagen bliver som marcipan og er dejlig både til kaffe og dessert.
2 æg
3 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør
1 dl rosiner
2-4 æbler
Drys:
2 spsk sukker
½ tsk stødt ingefær
Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål Tilsæt hvedemel blandet med bagepulver og rør det sammen. Rør let afkølet, smeltet smør i til en temmelig kompakt dej. Rør rosiner i dejen og bland det godt sammen. Kom dejen i en smurt tærteform, 28 cm i diameter. Kagen skal serveres i formen. Skræl og udkern æblerne og skær dem i tynde både. Læg bådene oven på dejen. Tryk dem ned i dejen. Bland sukker og ingefær og drys det over æblerne. Bag kagen ved 200ºC i ca 30 minutter.
Server den lun eller kold med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis