Laksemousse (til 4 personer):
Blend 80 g laksekød med salt og peber.
Tilsæt 1 æggehvide og kør 30 sekunder på blenderen.
Hæld 1 dl iskold piskefløde i farsen, smag til og lav en prøve i kogende vand.
Jo mere fløde desto tyndere og lettere fars.
Smør eller sprøjt laksemousse på skindsiden af 2 mindre rødtungefileter eller 1 stor filet delt på langs pr. person.
Rul fileterne fra hoved mod hale og sæt dem på bagepapir i en lille metalbakke.
Drys med salt og bag rouladerne på ovnens midterste rille i 13 minutter ved 180º lige inden servering.
Fennikel-leje: Skær fenniklen i ens stykker, blancher dem kort og damp et par minutter i lidt olivenolie med krydderier, hvidvin og fond.
Tilsæt evt. et skvæt Pernod til sidst.
Melonsalat: Skær 2-3 forskellige typer melon i tern og mariner et par timer i frisk limesaft med melon kerner samt evt. lidt Midori (melonlikør).
Mariner tomatstykker uden kerner i sød-sur chili.
Sauce: Kog en god fiskefond ned og jævn med Maizena majsstivelse udrørt i lidt kold fond, tilsæt lidt fløde, lime- og melonsaft.
Si saucen og smag til. Pynt med kørvel og rød persille fra haven.